Redwise Marine Holding NV neemt Dirkzwager’s Coastal & Deep Sea Pilots over.

De toekomst van de Noordzee loodsdiensten en Offshore VTS diensten is verzekerd met de overname van de activiteiten van Dirkzwager’s Coastal & Deep Sea pilotage door Redwise Marine Holding NV. Nederland kan hiermee blijvend invulling geven aan de IMO resolutie A.486 en A.1080(2) die het gebruik van gekwalificeerde Noordzeeloodsen aanbeveelt op de Noordzee, in het Engels kanaal en het Skagerrak.

 

Gekwalificeerde Noordzeeloodsen worden ingezet om de risico’s in deze drukke vaarwateren tot een minimum te beperken. Door de veilige navigatie te optimaliseren en de kapiteins van de schepen te ontlasten. Met de vele aanloophavens kan zo ook voldaan worden aan de werk- en rusttijden regelgeving. Tevens is door deze overname de voorziening van Offshore VTS pilots gewaarborgd, welke ingezet worden om het scheepvaartverkeer nabij offshore operaties en windmolenparken in veilige banen te leiden en ongelukken te voorkomen, mede namens de Kustwacht.

 

Redwise neemt de activiteiten van DCP over, samen met de actieve Noordzeeloodsen en de huidige operations manager van deze loodsdienst, waardoor hun werkgelegenheid en continuïteit gewaarborgd wordt. Offshore VTS diensten en beloodsing van tankers, auto transport schepen en snelle containerschepen met waardevolle en een zeer diverse lading, vormt een welkome aanvulling voor maritieme dienstverlener Redwise. De ondernemingen zijn op hun vakgebied gecertificeerd door DNV-GL. Onderdeel van de overname is ook de opleiding tot Noordzeeloods, geaccrediteerd namens de Nederlandse overheid.

 

De directie en aandeelhouders van Royal Dirkzwager, RH Marine Group en Havenbedrijf Rotterdam N.V. zijn blij dat met deze overname door Redwise, de continuïteit van deze belangrijke dienstverlening in goede handen is. Redwise is marktleider in het wereldwijd uitbrengen van schepen op eigen kracht en levert gespecialiseerd maritiem personeel. Redwise is een solide maritieme onderneming met een goede reputatie gericht op kwaliteit en wereldleider in haar vakgebied. Redwise-DCP BV zal een eigen koers kunnen varen en verder kunnen groeien in de nieuwe hoedanigheid.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Martijn van der Vliet, Operations manager Redwise–DCP.

pilots@redwise.nl